İşlemin gerçekleşmesi için bir pare değil birden lüks hekimin tasdikı gerekir ve sıhhat oturmuş raporuna icap duyulur. Hamilelik boyunca takip edeni yapılan bebeğin sakatlık ya da sadır ritimlerinin olmadığı kesinleştiği gibi durumlarda terapotik kazıma (otama fakatçlı) uygulanır. İşleme geçilmeden önce USG ile hamilelik durumunun ve rahim (uterus) dışındaki yerleşme durumu gözlenir. Kazıma kârlemi esnasında Genel anestezi ya da Yerel anestezi uygulanır. Kişi Genel anesteziye allıkınacak ise muamelat öncesi 4 saat derece oral alımı durdurulur.
Hastanın geçerli ilk kazımaı ise ya da önceden binalmış sezaryen ile doğumu var ise Genel anestezi ile kazıma binalır. Yalnızca kişinin geçmişte yapmış oldurmış olduğu kürtajları var ise ya da normal veladet eylemi gerçekleştirilmiş ise Yerel anestezi binalabilir. Yerel anestezi Anestezi uzmanları tarafından serviks bölgesi özel önlemlar ile uyuşturulur. Genel anestezi ise İntra Venöz (ıv) racon ile ilaç uygulanarak Anestezi uzamanı tarafından binalır. İşlem öncesinde Jinekolojik Muayene ve rahim (uterus) binası değerlendirilmelidir. İşlem 5 ila 15 zaman derece sürer. Yerel anestezi ile 15 zaman derece, Genel anestezi ile 30 zaman derece sonrasında kişi ev bark vasatına gönderilebilir. Analjezik (ağrı stoper), antibiyotik, Kanamayı azaltmak fakatçlı Hekim tarafından önlemlar önerilir. Önerilere uyulması istenir. Bir hafta sonrasında kişi Kontrol fakatçlı yeniden gelmelidir.
İstenmeyen gebelikler (hamilelik) sonlandırılmak istendiğinde kazımaın son sayı zamanı bakımından kanuni olduğu ülkelerde farklı sınırlar vardır. Bu duruma kanuni tahliye ya da kazıma denilmektedir. Yasalar ile ilgili bu muamelat yalnızca avrat veladet uzmanlarının yetkisi şeşndadır. İşlem hekim ve rahatsız arasında mesture kalmaktadır. Gebede ciddi bir maraz bulunan ise ve iki canlı kalma durumu kişi için riziko oluşturuyor ise ya da hamilelik boyunca zararlı olan boydak kendisinin kullanmakta zaruri kılındığı önlemlar var ise kişiye terapotik kazıma (otama fakatçlı kazıma) uygulanır.